25 Contoh Kerata Basa ing Basa Jawa

Kerata Basa

Kerata basa atau dalam bahasa Indonesia adalah bakronim. Apa itu Bakronim?
Bakronim adalah frase atau kalimat yang dibentuk  dari sebuah kata Akronim
Apa itu akronim ? Kepedenkan dari gabungan huruf atau suku kata. Bisa dibilang akronim sangatbpopuler di indonesia beberapa kata akronim yang populer antara lain

  • Kades = kepala desa
  • Pemkot = Pemerintah kota
  • Pemda = Pemerintah daerah
  • dan cotoh lainya

Nah kali ini yang akan kita bahas bukan Bakronim atau Akronim akan tetapi adalah Kerata basa, Apa itu Kerata Basa

Kerata Basa yaiku negesi tembung sarana mirid swara wandane utowo tembung loro sing digandheng nanging suda wandane lan mawa teges, ngutak athik tembung utowo jeneng supaya dadi ukora sing mathuk

Contoh - contoh Kerata Basa yang Populer dan biasa digunakan atau kita dengar sehari hari

  1. Cangkem : yen ora dicancang ora mingkem
  2. Kuping : Kaku Njepiping
  3. Sirah : Isine rah
  4. Anak : Arep apa-apa kudu ono lan enak
  5. Desember : Gedhe-Gedhebe Sumber
  6. Januari : hujan Saben hari
  7. Bapak : Bap Apa-apa pepak
  8. Batur : embat-embate tutur
  9. Bocah : mangan koyo kebo, gaweane ora ke cacah
  10. Cangkir: nyancang pikir
  11. Weteng : ruwet tur peteng
  12. Tebu : antheping kalbu
  13. Wedhus : wedi adhus/ suwe ra tau adhus
  14. Wedhang : dianggo gawe kadhang
  15. Krikil : keri ing sikil
  16. Cengkir : kencenge pikir
  17. Dhalang : ngudal piwulang
  18. Guru : dugugu lan ditiru
  19. Sepuh : sapdane ampuh
  20. Garwa : sigaraning nyawa
  21. Tandur : noto karo mundur
  22. Tayup : ditata supaya guyup
  23. Tumpeng : tumindak sing lempeng
  24. Saru : Kasar lan keliru
  25. Mara tuo mara-mara ketemu tuwa
Semoga bermanfaat

Belum ada Komentar untuk "25 Contoh Kerata Basa ing Basa Jawa "

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel atas

Iklan dalam artikel

Iklan Bawah Artikel